Plopsa stelt tweede waterpretpark in Hannuit voor

Plopsa stelt tweede waterpretpark in Hannuit voor

Na Plopsaqua De Panne opent Plopsa in 2020 een tweede waterpretpark in Hannuit. De steden Landen en Hannuit werken daarvoor samen met Plopsa Group. Dat melden beide burgemeesters en Plopsa Group vandaag. Plopsa werkt samen met de steden Hannuit en Landen om een waterpark van 4.800 vierkante meter te bouwen. In het zwemcomplex komen zowel baden voor sport en educatie als zones voor ontspanning en recreatie. Het waterpark heeft een capaciteit van 3.600 bezoekers per dag, waardoor Plopsa op 400.000 bezoekers per jaar mikt.

Het nieuwe park toont hoe de publieke en private sector kunnen samenwerken. "Veel steden en gemeenten hebben een oud zwembad. Ik denk dat hier een nieuw businessmodel geboren is. Het is alleszins een win-winsituatie", zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. "Het is extra speciaal dat het waterpark op de taalgrens komt door een samenwerking van Vlamingen en Walen. Het is echt een voorbeeld voor België."

De kosten bedragen 22,5 miljoen euro, waarvan de steden Hannuit en Landen elk zowat 480.000 euro betalen. Plopsaqua Hannuit-Landen moet ook in de regio een belangrijke functie vervullen. Zo wordt voor inwoners, scholen en zwemclubs een democratische toegangsprijs voorzien.

bron: Belga