Ploegentijdrit lokt half miljoen toeschouwers naar de hoofdstad

Ploegentijdrit lokt half miljoen toeschouwers naar de hoofdstad

Voor de tweede dag op rij zijn er een half miljoen toeschouwers naar Brussel getrokken voor de Grand Départ van de Tour de France. Dat maakt de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene bekend via Twitter. Nadat er gisteren een half miljoen mensen op de been waren in de hoofdstad voor de openingsetappe, zijn er vandaag opnieuw een half miljoen wielerfans afgezakt naar Brussel, onder wie 60.000 buitenlanders.

Voorafgaand aan de start van Tour maakte Brussels Major Events, medeorganisator van de Tourstart, al bekend dat het 1 miljoen toeschouwers verwacht in de hoofdstad voor het grootste wielerevenement ter wereld. Dat cijfer blijkt nu helemaal te kloppen. Inclusief het aantal toeschouwers dat aanwezig was bij de ploegenvoorstelling op donderdag 4 juli, wordt dat cijfer zelfs overschreden.

Vandaag was het rond de middag al goed druk op het Paleizenplein, waar de ploegbussen staan en ook op het parcours verzamelde het volk al vroeg. Omstreeks 13.00 uur waren er al 200.000 toeschouwers aanwezig bij een eerste telling van de politie.

bron: Belga