Play-offs handbal (m) - Tongeren klopt Bocholt in tweede finaleduel, belle moet voor beslissing zorgen

Tongeren heeft zaterdag de tweede wedstrijd van de play-offs in het handbal bij de mannen met 30-31 gewonnen bij titelverdediger Bocholt. Eerder had Bocholt met 27-30 aan het langste eind getrokken in de openingswedstrijd. Volgende week zaterdag moet een belle over de landstitel beslissen. In een tot de nok gevulde sporthal Damburg hielden beide ploegen elkaar in het openingskwartier in evenwicht. Na 16 minuten was de stand gelijk: 7-7. Roel Valkenborgh bracht met 8-7 zijn ploeg op voorsprong. Daarna begon Tongeren aan een bijzonder sterke periode. Het liep dankzij doelpunten van onder andere Meyer, Bolaers en Glesner uit tot 9-14. Tongeren-doelman Schenk pakte in die periode twee strafworpen. Bocholt had het moeilijk en probeerde met de rust in zicht de kloof te verkleinen, maar slaagde daar niet in. Halfweg was het 11-16.

In de tweede helft liep Tongeren verder uit tot 15-21. Halfweg de tweede helft slaagde Bocholt erin de kloof te halveren: 21-24. Beetje bij beetje sloop de thuisploeg dichterbij en met nog vijf en een halve minuut te spelen maakte Cremers gelijk: 28-28.

Bocholt-speler Bartosz Kedziora (Achilles Bocholt) kreeg met nog vier minuten te gaan een tijdstraf van twee minuten. De thuisploeg zette met een man minder alles op alles en ruilde zijn doelman in voor een extra veldspeler. Maar Arber Qerimi strafte dat genadeloos af en scoorde twee keer in een leeg doel: 29-31. Opnieuw veerde Bocholt recht en dankzij een strafworp van Kedziora kwam het tot op één punt. In een spannende slotfase miste Roel Valkenborgh voor Bocholt zijn schot, waardoor Tongeren met 30-31 een beslissend derde duel uit de brand sleepte.