Play-doh gaat Lego achterna

Play-doh gaat Lego achterna

Een van de onverwachte successen vorig jaar in de cinema was The Lego Movie, een film die de mosterd haalde bij het gelijknamige kinderspeelgoed. Speelgoedproducent Hasbro lijkt nu hetzelfde willen doen met een van zijn geliefde producten.

Hasbro zou volgens Deadline de handen in elkaar slaan met filmstudio 20th Century Fox voor een live-action film. Regisseur Paul Feig, bekend van Bridesmaids en de komende reboot van Ghostbusters, zou een kandidaat zijn om de regie voor zijn rekening te nemen.

Het lijkt een vergezocht idee voor een film, maar dat dacht men ook van The Lego Movie, die uiteindelijk zowel kritisch als commercieel op heel wat bijval kon rekenen. Al zal er, net als bij Play-doh, heel wat verbeelding nodig zijn om iets te kunnen bedenken dat op een film lijkt.

De Play-doh film zou niet de eerste stap in het filmwereldje zijn voor Hasbro. De speelgoedfabrikant beschikt ook over de rechten van G.I. Joe en Transformers, maar beide filmreeksen werden voorafgegaan door tekenfilms. Voor Play-doh zullen ze1 vanaf nul moeten beginnen.