Plasvideo brengt ontbijtgranenfabrikant Kellogg's in verlegenheid

Kellogg's heeft zijn excuses aangeboden voor een plasvideo op het internet. Op de beelden, die afgelopen weekend op het internet voor ophef zorgden, is een onbekende man te zien die in een fabriek van de ontbijtgranenfabrikant plast op een transportband.

Het bedrijf bevestigde dat de beelden echt waren en vroeg klanten en medewerkers om vergiffenis. In een verklaring maandag sprak Paul Norman, het hoofd van de fabrieken in Noord-Amerika, over een "verachtelijke, respectloze daad ten aanzien van de klanten", en betuigde hij zijn diepe spijt.

Volgens Norman is uit intern onderzoek gebleken dat de video dateert uit 2014, en gefilmd werd in een fabriek in Memphis (Tennessee), waar vooral "Rice Krispies" gemaakt worden.

Kellogg's neemt de zaak zeer ernstig, en de Amerikaanse de Food and Drug Administration (FDA) heeft al een strafonderzoek gestart. Nog volgens Norman is er geen gevaar voor de voedselveiligheid, omdat er maar weinig producten betrokken waren en hun houdbaarheidsdatum inmiddels verstreken is.

Op de sociale media werd met verontwaardiging en spot gereageerd op het voorval. Veel gebruikers zeiden geschokt te zijn. "Absoluut walgelijk!", "Zieke geest", of "Tijd om een paar weken geen Kellogg's meer te eten", zo klonk het op Twitter.

bron: Belga