Planckendael schiet ontsnapte leeuw dood

De leeuwin die in dierenpark Planckendael kon ontsnappen, is doodgeschoten. Dat bevestigt het dierenpark op Twitter. Het dier wandelde al de hele voormiddag door het park. Het park wilde het dier eerst verdoven, maar dat lukte niet.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

"Na twee mislukte verdovingspogingen hebben we de ontsnapte leeuwin met een schot moeten laten inslapen. Nooit kwam iemand van bezoekers of personeel in gevaar», klinkt het op Twitter.

De melding van de ontsnapte leeuw kwam er kort nadat het park voor abonnees was geopend. Voor het grote publiek opent het park pas om 10 uur. Er waren dus nog maar weinig bezoekers. Eerst werd gezegd dat het dier in een dienstgang zat, maar later bleek dat de leeuw wel degelijk los liep in het park zelf.

Park ontruimd

Alle aanwezige bezoekers werden in veiligheid gebracht in een restaurant aan de rand van het park. Een tiental bussen met schoolkinderen die onderweg waren voor een dagje dierenplezier, werden op de parking staande gehouden. De kinderen mochten de bussen niet verlaten. Tegen de middag, toen de leeuwin nog steeds niet gevat was, keerden de ontgoochelde kinderen huiswaarts.

Volgens de politie is het interventieplan afgekondigd, waardoor ook de speciale eenheden ter plaatse kwamen. Die verdoven in principe geen dieren, maar waren stand-by om het dier te "neutraliseren" indien de situatie niet meer onder controle zou zijn, legde woordvoerder Dirk Van de Sande uit. "De evacuatie is vlot verlopen: er was geen paniek en er vielen geen slachtoffers." Het dierenpark kan nu opnieuw de deuren openen.