Piloot vliegt meer dan 1.200 kilometer om hond te redden

Piloot vliegt meer dan 1.200 kilometer om hond te redden

Medewerkers van de Granville County Animal Shelter hadden Adrienne van straat gehaald. Het arme schepsel had een heel ernstige blaasverzakking, dat waarschijnlijk veroorzaakt was door een trauma.

"Zo'n blaasverzakking komt zelden voor bij teefjes", vertelt Nicole Bruck van de dierenorganisatie Animals R Family aan Metro.co.uk. "Het lijkt erop dat iets groot haar van binnenuit heeft opengescheurd. Ofwel liep ze haar verwondingen op tijdens een bevalling, ofwel werd ze verkracht door een man", klinkt het luguber.

Euthanasie

Het asiel was van plan om euthanasie toe te passen, maar daar wou Bruck een stokje voor steken. Ze was bereid om 1.500 euro te betalen voor de operatie van de hond. Het enige probleem was dat Adrienne verplaatst moest worden van het asiel in North Carolina naar een dierenarts in Connecticut.

Gelukkig besloot piloot Paul Steklenski om een handje te helpen. Zonder twijfelen vertrok hij thuis in Penssylvania en vloog hij naar het asiel om Adrienne op te pikken en naar de dierenarts te brengen. In totaal legde hij met zijn vliegtuig meer dan 1.200 kilometer af.

De kleine loebas is ondertussen al onder het mes geweest en stelt het goed. Terwijl ze stilletjesaan geneest, wacht ze op een nieuw gezin om haar te adopteren.

Flying Fur Animal Rescue

Seklenski is bovendien niet aan zijn proefstuk toe. Vier jaar geleden kocht hij een vliegtuig. Hij had maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk honden redden. In 2015 richtte hij zelfs de Flying Fur Animal Rescue op. Deze organisatie ontfermt zich om lieve, gezonde viervoeters die veroordeeld zijn tot euthanasie, bijvoorbeeld omdat ze niet snel genoeg geadopteerd worden. Wie de avonturen van de dierenvriend wil volgen, kan een kijkje nemen op zijn Instagrampagina.