Piloot bedankt zijn miljoenste passagier op deze manier

Een Amerikaanse piloot van de luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines had berekend wanneer zijn miljoenste passagier aan boord zou stappen. Hij trakteerde de gelukzak op champagne en een gratis vlucht.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

Op een vlucht van Denver naar Pittsburgh spreekt piloot John Richie de passagiers toe door de intercom. Hij vertelt over zijn hele carrière, die begon bij de Amerikaanse luchtmacht. Hij kondigt ook aan dat zijn miljoenste passagier in het vliegtuig zit en dat wordt met luid applaus onthaald.

Geschenken

"Al 22 jaar werk ik als piloot bij Southwest en vanaf het begin heb ik bijgehouden hoeveel passagiers ik vervoerde. En vandaag heb ik mijn miljoenste passagier aan boord", aldus Richie. De piloot was van plan om de geluksvogel in de watten te leggen met enkele geschenken. "Ter ere van dit bijzondere moment heb ik een fles champagne, een gesigneerd exemplaar van uw instapkaart en een envelop met het exacte bedrag dat je voor deze vlucht betaald hebt."

Na zijn speech overhandigde Richie de cadeaus aan de passagier in kwestie. Stewardess Jennifer Todd filmde het tafereel en poste het resultaat op Facebook. De video werd al meer dan 2,1 miljoen keer bekeken.