PIJNLIJK. Franse radiozender verklaart per ongeluk 100 levende beroemdheden dood

PIJNLIJK. Franse radiozender verklaart per ongeluk 100 levende beroemdheden dood

"Vanwege een technisch probleem werden maandag vele overlijdensberichten online gezet op onze website", zo klinkt het in een mededeling van RFI. "De berichten gingen vervolgens dan ook automatisch online bij de partners van RFI, onder meer Yahoo! , MSN en Twitter", zo luidt het. "Dat gebeurde allemaal zonder tussenkomst van redacteurs", aldus de zender, die uitlegt dat er net op dat moment overgeschakeld werd op een nieuw systeem voor de website.

Geklungel

De berichten werden relatief snel verwijderd, maar het kwaad was uiteraard geschied: ze waren door vele mensen gelezen, en ook door enkele van de doodverklaarde beroemdheden. Die reageerden divers op het geklungel. Zo nam actrice Line Renaud, 92 intussen, het humoristisch op op Twitter: "Het goed met mij, ik heb nog heel wat plannen. Deze tekst zal, als de tijd daar is, dus niet meer up-to-date zijn."

Oui et je suis en pleine forme !!! ? J'ai encore tellement de projets à mener que, le moment venu, ce texte ne sera plus du tout à jour ! ? https://t.co/vkgTuBbNQC

— Line Renaud (@linerenaud) November 16, 2020

Pijnlijker wordt het als het over Bernard Tapie gaat. De 77-jarige ondernemer en ex-minister is zwaar ziek en werd de voorbije maanden al enkele keren dood verklaard. Zo bracht Le Monde ook al eens een voorbereid overlijdensbericht van de man buiten. Een Franse sportzender was enkele maanden geleden in hetzelfde bedje ziek.

Meest gelezen
 1. daniellethumb

  ‘Temptation’-Daniëlle is voor het eerst mama geworden: «Wat zijn wij blij met jou!»

 2. david-dvoracek-QiPe0UpC0_U-unsplash

  Boete voor euro 4-dieselwagens en vaker elektronisch betalen: dit verandert er op 1 juli

 3. tinethumb

  Tine Embrechts verbaast volgers in badpak: «Wat een figuur, en dat na vier kinderen!» (foto)

 4. Belgaimage-36621836

  Dit is officieel de lelijkste hond ter wereld

 5. Belgaimage-36635153

  Olivia Rodrigo zingt ‘f*ck you’ met Lily Allen voor Hooggerechtshof: «Zo veel vrouwen zullen hierdoor sterven» (video)