Philippe Lambrecht nieuwe gemeenschapsvoorzitter Rode Kruis-Vlaanderen

Philippe Lambrecht nieuwe gemeenschapsvoorzitter Rode Kruis-Vlaanderen

Philippe Lambrecht is gisterenavond verwelkomd als nieuwe gemeenschapsvoorzitter van Rode Kruis-Vlaanderen. Hij volgt in die functie Christ'l Joris op, die na acht jaar de fakkel doorgeeft. Dat meldt de organisatie vandaag. Lambrecht werd al op 17 december verkozen tot nieuwe gemeenschapsvoorzitter van de organisatie, door de Gemeenschapsraad van Rode Kruis-Vlaanderen. Hij is professioneel actief als financieel en strategisch adviseur en bestuurder bij enkele vennootschappen. Daarnaast kijkt hij terug op een carrière, voornamelijk in de financiële sector en de bedrijfswereld.

"Iedereen helpt is een van zijn belangrijkste uitdagingen", klinkt het in een persbericht. "Samen met de twee ondervoorzitters en de gedelegeerd bestuurder zal hij daarnaast Rode Kruis-Vlaanderen nationaal en internationaal vertegenwoordigen bij de nodige instellingen, overheden en fora."

Tijdens de verwelkomingsreceptie van gisteren huldigde Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen Joris "voor haar jarenlange inzet voor de organisatie".

bron: Belga