Philippe Gilbert tekent voor drie jaar bij Lotto Soudal

door
Belga
Leestijd 2 min.

Philippe Gilbert zet zijn carrière vanaf 2020 verder bij Lotto Soudal. De 37-jarige Waal ondertekende een contract van drie jaar, zo bevestigt het team. Gilbert is bezig aan zijn derde seizoen bij Quick.Step, waar hij tot zijn grote teleurstelling niet mocht deelnemen aan de voorbije Tour. Hij reed eerder voor Lotto tussen 2009 en 2011.

"Ik wilde sowieso nog koersen. Toen ik wist dat ik bij mijn huidige ploeg slechts voor één jaar kon bijtekenen, was het voor mij duidelijk dat ik wilde veranderen. De interesse en het project van Lotto Soudal was het duidelijkst. Ik ken uiteraard het huis, veel renners en stafleden zijn mij niet onbekend, ik ken de spirit en zal opnieuw deel uitmaken van een Belgisch project", zegt de wereldkampioen van 2012.

Gilbert begon zijn wielerloopbaan bij Française des Jeux als stagiair in 2002. Eind 2008 stapte hij over naar Silence-Lotto, later Omega Pharma-Lotto. Voor die ploeg won hij in 2011 onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse en de Brabantse Pijl, het BK, de Ronde van Lombardije, de Amstel Gold Race, de Clasica San Sebastian en de openingsetappe van de Tour. Na dat 'wonderjaar' stapte Gilbert over naar BMC, waar hij tot eind 2016 bleef. Vervolgens trok hij naar Patrick Lefevere.

"Ik ben heel blij dat we vrij snel een akkoord gevonden hebben. John Lelangue ken ik van mijn periode bij BMC als iemand die organisatie en discipline hoog in het vaandel draagt en met Marc Sergeant als sportief manager heb ik mijn eerste grote successen geboekt", legt Gilbert uit. "Mijn doelstellingen liggen in eerste instantie bij de eendagskoersen en de grote klassiekers. Lotto Soudal wordt sterker en sterker, we moeten proberen vechten tegen de absolute topploegen, niet door op voorhand grote ambities uit te spreken maar door resultaten te behalen."

Gilbert wil zich bij Lotto opwerpen als leidersfiguur. "Ik wil de ploeg proberen naar een hoger niveau te tillen, door zelf te presteren, maar ook door de andere renners beter te maken. Het doet me evenzeer plezier als zij zich belangrijk kunnen tonen of kunnen winnen. Een aantal jongens ken ik van bij de nationale ploeg, anderen zoals Wellens en Ewan wonen in de buurt, Maxime Monfort en ik zijn generatiegenoten en tegen anderen koers ik al ettelijke jaren", gaat 'Phil' verder.

"Discipline en plezier zijn de sleutelfactoren om zo lang profwielrenner te blijven. Ik vertrek nog steeds op hetzelfde uur op training, ik doe wat ik moet doen, sla geen trainingen over. Dat en een sterk lichaam helpen om op hoog niveau actief te blijven. In de BinckBank Tour, de Vuelta, het wereldkampioenschap en de Ronde van Lombardije wil ik mijn periode bij Deceuninck - Quick.Step zo goed mogelijk afsluiten, liefst met nog een overwinning", besluit Gilbert.

bron: Belga