Philippe Gilbert maakt volgende week comeback na loodzware val in Tour

Philippe Gilbert maakt volgende week comeback na loodzware val in Tour

Philippe Gilbert viert volgende week zondag (23 september) zijn comeback in het peloton tijdens de Grand Prix d'Isbergues (Fra/1.1). De routinier van Quick-Step Floors keert daarmee sneller terug dan verwacht na zijn zware valpartij in de Tour. Op 24 juli ging het tijdens een afdaling in de zestiende rit fout. Hij tuimelde over een muurtje het ravijn in en brak daarbij zijn knieschijf. "Experten zeiden dat mijn blessure er niet goed uitzag en ik lang zou moeten herstellen, dat het misschien beter was te focussen op 2019. Maar daar had ik geen oren naar. Ik wilde hun ongelijk bewijzen en heb dag en nacht aan mijn herstel gewerkt. Ik stond letterlijk 's nachts op om oefeningen te doen", legt Gilbert vandaag uit op de website van zijn ploeg.

Het harde werk wierp vruchten af want de oud-wereldkampioen keert volgende week terug in het peloton in de GP Isbergues. "Het is een wedstrijd die ik vijftien jaar geleden in mijn eerste profseizoen al reed", legt hij uit. "De volgende weken staan nog veel trainingen en specifieke oefeningen zoals achter de motor rijden op het programma. Hopelijk verbetert mijn conditie zo en krijg ik weer koerssnelheid in de benen."

"Ik ben zo blij dat ik dit jaar nog kan koersen", benadrukt de 36-jarige Gilbert. "Ik heb nog enkele wedstrijden aangeduid zoals de Ronde van Guangxi in China en de Hammer Series in Hong Kong. Ik ben heel ambitieus, wil winnen, zo werkt het in mijn hoofd. Mensen vinden het misschien gek dat ik zo'n doelen stel, en misschien gebeurt het dit jaar ook niet meer, maar het is de mentaliteit die me vooruitstuwt als renner en mij motiveert om sneller dan de verwachtingen terug te keren naar de Wolfpack."

bron: Belga