Philippe Geubels verhuist naar Eén

Komiek Philippe Geubels wordt de komende vier jaar het nieuwe gezicht van Eén. Hij zal er zowel voor als achter de schermen meewerken aan talloze programma's. Dat heeft de VRT bekendgemaakt.
door
Timmy
Leestijd 1 min.

De eerste nieuwe reeks met Geubels heet 'Taboe' en gaat over minderheden waarmee normaal gezien niet gelachen mag worden. Hij maakt de serie samen met Panenka, het productiehuis van voormalig VIER-gezicht Tom Lenaerts.

De openbare omroep kijkt met enthousiasme uit naar de nieuwe samenwerking. "Philippe is uniek op vele manieren. Deze samenwerking wordt ongetwijfeld een avontuur voor ons allemaal", zegt Olivier Goris, netmanager van Eén. Zelf reageert de komiek zo: "Zoals mijn grootvader altijd zei: 'Een kip loopt nooit zomaar door de woestijn'."

'De Slimste Mens ter Wereld'

Tien jaar geleden brak de komiek door met zijn droge humor in de eerste editie van de 'Comedy Casino Cup' op Canvas. Hij eindigde in de finale na Xander De Rycke. Daarna was Geubels te zien in 'M!LF' op 2BE. De voorbije jaren werkte hij voor VIER als jurylid in 'De Slimste Mens ter Wereld' en presenteerde hij 'Geubels en de Idioten'.