Peter Sagan start in Milaan-Sanremo met ambitie om te winnen

Peter Sagan eindigde al vier keer in de top tien van Milaan-Sanremo. "Ik houd van deze koers", zei hij vanavond aan de vooravond van La Primavera op een persconferentie in Milaan. "Ik was al een paar keer dicht bij de zege, maar hier moet je ook een portie geluk aan je zijde hebben." Vijf keer al nam Sagan deel aan Milaan-Sanremo. Bij zijn eerste deelname in 2011 werd hij zeventiende. Daarna viel hij niet meer uit de top tien (2012: 4, 2013: 2, 2014: 10, 2015:4). "Ik was al drie keer dicht bij de overwinning, terwijl ik me twee keer eigenlijk niet eens zo goed voelde", zei hij. "Dus conditie speelt hier niet altijd een rol. Ik weet niet of ik momenteel over mijn topvorm beschik na mijn tweede plaats in de Tirreno-Adriatico, maar ik ga alleszins mijn best doen. De beslissing valt altijd in de laatste 30 kilometer, voordien moet ik me niet te veel zorgen maken."

Er wordt goed weer voorspeld morgen, temperaturen tussen 15 en 19 graden, geen regen. "Een goede zaak", stelde Sagan kort. "Ik koers liever in goed dan in slecht weer."

Sagans ambitie zaterdag is duidelijk. "Ik trek naar de start met de ambitie om te winnen. Ik houd van deze koers, het is een klassieker met een grote geschiedenis en traditie. Deze koers lijkt makkelijker dan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar het is de moeilijkste wedstrijd om te winnen. Het is een interessante wedstrijd en hoewel het parcours dit jaar niet veranderd is, blijft het een onvoorspelbare koers. Nu Le Manie er niet meer in zit, hebben sprinters nog meer kansen dan vroeger. Van mij zou de koers zwaarder mogen zijn, dan stijgen mijn kansen."

bron: Belga