Peter Sagan komt naar na-Tourcriterium in Herentals

Peter Sagan komt naar na-Tourcriterium in Herentals

De organisatie van het na-Tourcriterium in Herentals, dat plaatsvindt op donderdag 2 augustus, heeft een akkoord bereikt met Peter Sagan. "Na drie jaar is het ons eindelijk gelukt", zegt een tevreden voorzitter Charles Van de Wouwer. "Het wordt nu een week nagelbijten dat de wereldkampioen zonder ongelukken Parijs haalt." Erwin Vervecken, die als vrijwilliger mee het peloton voor het Herentalse Boretti na-Tourcriterium samenstelt, kreeg gisteren op de tweede rustdag in de Tour het goede nieuws.

Sagan, de regerende wereldkampioen en groenetruidrager, is maandag 30 juli (daags na de slotrit op de Champs-Elyséees) ook een van de blikvangers op het 83e na-Tourcriterium in Aalst, zo raakte gisteren al bekend.

Wout van Aert komt niet naar Herentals. Het criterium past niet in zijn voorbereidig op het EK in Denemarken. "Heel jammer, want Wout is er als peter van ons goede doel To Walk Again altijd graag bij. Wout is natuurlijk ook een grote publiekstrekker als lokale vedette. Ons plan om twee regenboogtruien te tonen zal dus niet slagen. Dit jaar toch niet", aldus Charles Van de Wouwer.

bron: Belga