Perfect Pukkelpopweer

Perfect Pukkelpopweer

Deze middag is vooral in het zuidoosten vaak zonnig, met meer wolken in het noordwesten. Het wordt warm met maxima van 23 tot 28 graden, zo meldt het KMI. Morgen eerst nog kans op regen of een onweersbui in het zuidoosten. Daarna zon en wolken bij maxima tot 23 graden.

Zaterdag begint de dag relatief zonnig. Al snel komen er vanuit het westen wolkenvelden binnen, vergezeld met mogelijk wat lichte regen. De bewolking trekt over het centrum oostwaarts, maar ten zuiden van Samber en Maas blijft het de ganse dag vrij zonnig. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten tot westen.

Op zondag zijn er aanvankelijk, vooral in Laag- en Midden-België, lage wolkenvelden. In de namiddag wordt het overal zonniger. Het kwik klimt naar waarden tussen 21 en 25 graden. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten tot westen.

Maandag is het meestal bewolkt met soms wat lichte regen of motregen. De maxima liggen rond 23 graden in het centrum.

Van dinsdag tot donderdag ligt een hogedrukwig boven de Atlantische Oceaan tot Bretagne en zijn er verschillende lagedrukgebieden in Noord-Europa. Afgezwakte storingen kunnen af en toe over ons land trekken. Soms is het bijgevolg zwaarbewolkt met (lichte) regen, afgewisseld met droge perioden met enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden.

bron: Belga