Penissen moeten gaten in het wegdek oplossen

Wanksy, een anonieme artiest uit Manchester, in het noorden van Engeland, is een plaatselijke legende. Hij bouwde een reputatie op door het tekenen van penissen op de openbare weg. Maar hij doet het niet gewoon voor het plezier, dit is zijn manier om de veiligheid op de openbare weg te verbeteren.

De figuren tekent hij namelijk altijd rond putten in het wegdek, hij begon ermee nadat hij ontdekte dat het gemeentebestuur sneller reageerde als er een penis rond getekend werd. Blijkbaar vindt het bestuur in Manchester penissen een belangrijker probleem dan de enorme gaten in het wegdek. Misschien is dat een manier om, de vaak erbarmelijke staat van, de Belgische wegen aan te pakken.

De artiest maakt gebruik van afwasbare verf die automatisch na een week of twee verdwenen is. De gemeenteraad is niet blij met de kunst maar gaten die al jaren in het wegdek zitten worden door zijn toedoen binnen de 48 uur opgevuld.

"Dit is niet enkel vandalisme, maar het heeft ook een averechts effect. Elke cent die we spenderen aan het opruimen van de graffiti is een cent minder die we kunnen besteden aan het repareren van de putten." Het is onduidelijk hoe bezorgd Wanksy is over het geld van de stad, aangezien zijn methode wel duidelijk zijn vruchten afwerpt, deze kan je trouwens bewonderen op zijn Facebookpagina.

Wanksy4 Wanksy3 Wanksy1

Wanksy5