Penis op het ijs veroorzaakt kopzorgen in Göteborg

Penis op het ijs veroorzaakt kopzorgen in Göteborg

Gemeentewerkers in het Kungsparken in Göteborg ontvingen dit weekend klachten over een aanstootgevende tekening op het ijs. Eenmaal aangekomen bij de prent, weigerden ze het ijs te betreden.

"Ze oordeelden dat het ijs te dun is en durfden het dus niet te betreden. Het kunstwerk blijft dus staan tot het begint te dooien", reageert Darko Brankovic, directeur van de Götheborgse cel voor Parken en Landschappen, aan de Zweedse krant Aftonbladet. "Ik begrijp zowel de mensen die aanstoot nemen aan de penis, als de mensen die de humor er wel van inzien", aldus Brankovic.

Een van de mensen die ermee kan lachen is de 79-jarige Åke Lindgren. Zijn appartement kijkt uit op de bevroren gracht en hij nam een foto van gemeentewerkers naast het ijs. "Het is grappig! De penis staat er nog steeds, ik kan hem nog steeds zien. Maar het ijs is nog steeds een beetje gevaarlijk", getuigt de man aan The Local.

Burgemeester Anneli Hulthén trekt zich ondertussen niets aan van de zaak. Op Twitter ze zei "Ik kan hier niet zinvol op reageren. Ofwel, in mensentaal:  wie kan het wat schelen?"