Pendelen is slecht voor de lijn

Pendelen is slecht voor de lijn

Voor de enquête werden 24 miljoen Britse pendelaars ondervraagd over hun woon-werkverkeer. Het overgrote merendeel zijn passieve reizigers, wat betekent dat ze tijdens de rit naar kantoor vooral neerzitten. En volgens de wetenschappers heeft dat een aantal desastreuze gevolgen.

Meer stress, extra calorieën en minder tijd

Voor doorgewinterde pendelaars is het geen verrassing, maar heen en weer reizen zou heel wat frustraties veroorzaken. Denk maar aan files, ongemanierde autochauffeurs, een overvolle bus of een trein met vertraging.

https://giphy.com/embed/26AHIA6ExwHzK1Tkk

Daarnaast geeft ruim een op drie aan dat ze minder tijd hebben om een lekker ontbijt te bereiden en sneller verleid worden om onderweg een snelle, ongezonde snack te kopen. Hierdoor zouden ze maar liefst 767 extra calorieën per week naar binnen spelen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, zitten de pendelaars ook in tijdsnood om te sporten. Het resultaat? Een hogere BMI en bloeddruk.

Tips

Als de afstand naar je werk te ver is om de fiets te nemen, is het verstandig om een eindje al wandelend af te leggen. Onderzoeker Roshini Rajapaksa stelt trein- of busreizigers voor om een halte vroeger af te stappen en een frisse neus te halen. Chauffeurs kunnen hun auto wat verder parkeren om een beetje beweging te krijgen. Ontspannende muziek kan dan weer helpen tegen stress.

Foto Pexels