Pendelaars moeten door het raam dankzij bureaucratische rompslomp

Pendelaars moeten door het raam dankzij bureaucratische rompslomp

Het station van Bad Bentheim had een tijdje terug dringende renovaties nodig. Het goede nieuws is dat het perron ondertussen al vernieuwd is. Iets minder positief is dat het perron nu 41 centimeter hoger ligt en het stationsgebouw nog niet aangepast is. Omdat alle deuren naar het perron naar buiten draaien, is het momenteel onmogelijk die te openen.

De renovaties aan het stationsgebouw zullen bovendien nog een tijdje op zich laten wachten. De stad wacht nog op een subsidie van 1,1 miljoen euro om die werken te kunnen uitvoeren, maar de toekenning wordt vertraagd door de verkoop aan de toekomstige uitbater, Bentheimer Eisenbahn. Vernieuwingen aan het platform zijn al afgewerkt, omdat spoorbedrijf Deutsche Bahn daarvoor verantwoordelijk is. Volgens DB was het bovendien onmogelijk om de werken uit te stellen.

Voor passagiers is het in Bad Bentheim momenteel  dus onmogelijk om het perron te betreden via de normale weg. Er resten nog twee opties. Ofwel moeten treinreizigers helemaal rond het station wandelen om het perron te bereiken, ofwel moeten ze door een van de ramen van het station klimmen. Niet echt optimaal voor wie slecht te been is en snel zijn trein moet halen.

In tegenstelling tot sommige treinreizigers kan burgemeester Volker Pannen lachen met de situatie. "Het is wat het is. Ik kan hier niets aan veranderen. Als ik het op deze manier bekijk, is dit een van de grappigste dingen die ik ooit gezien heb", aldus de burgervader aan Focus.

Screenshot NDR