Pendelaar Yasmina: "Mijn vrienden zijn mijn dagboek"

Pendelaar Yasmina: "Mijn vrienden zijn mijn dagboek"

Als ik kijk naar mijn baby Lea, dan zie ik mijn man Thomas. Daardoor hou ik nog meer van haar. Het is heel speciaal om samen een levend wezen te creëren. Toen ik hem jaren geleden voor het eerst zag, wist ik meteen dat hij de man van mijn leven was. Maar mijn high school sweetheart was niet klaar voor een serieuze relatie. Gelukkig zijn we elkaar na tien jaar wachten weer tegengekomen, en ondertussen zijn we anderhalf jaar getrouwd.

GEHOOR

Op het werk passeert ‘Madame Café' tweemaal per dag met haar rammelend karretje om koffie te serveren. Het moment waarop ik het karretje over de drempel van de lift hoor rijden, laat ik mijn werk vallen en spring ik recht. Alle collega's van de verdieping verzamelen dan voor een babbel van nog geen tien minuten. Dat klein, informeel momentje maakt elke keer weer mijn dag goed!

SMAAK

Met mijn beste vriendin en ik houden vaak eet-dates. Lekker eten maakt ons allebei oprecht gelukkig. Soms wordt er zelfs amper gesproken aan tafel, omdat we zo genieten van onze maaltijd. Ik verken graag nieuwe dingen, maar ik grijp ook vaak terug naar dezelfde adresjes. Voor gevulde gezouten pannenkoeken ga ik altijd naar Le Crachin in Brussel. En mijn cheese cake met speculaas eet ik een beetje verder, bij Café Chicago.

REUK

Elke baby voelt anders, maar je eigen kindje ken je als geen ander. Het is alsof het warme lijfje perfect in je handen past. Mijn lievelingsplekje om te strelen is het zachte vlekje in haar nek, net onder de haargrens. Nu ze al flink rechtop zit, laat ik mijn vingers vaak glijden over haar hoofdje, langs haar nek tot in haar rug. De natuur heeft baby's zo zacht gemaakt opdat je ze zou vertroetelen. Fantastisch toch?

TAST

Wat je als kersverse moeder het meest van al mist wanneer je je baby voor het eerst afzet in de crèche, is de geur van je kindje. Lea is nu al acht maanden oud, maar als ze bij haar oma blijft slapen, dan ruik ik nog steeds aan haar knuffeltje omdat ik haar mis. Die speciale, vertrouwde geur geeft mij het gevoel dat alles oké is, dat het plaatje klopt. Omgekeerd krijgt zij ook een knuffeltje mee dat naar haar ouders ruikt.

ZESDE ZINTUIG

Ik gebruik mijn intuïtie om mensen al dan niet toe te laten in mijn leven. Pas als ik iemand echt goed aanvoel, kan er een vriendschap groeien. Mijn echte vrienden zie ik als mijn verlengde. Ze zijn mijn dagboek, want ik kan alles aan hen kwijt. Ik geloof niet in vage vriendschappen en daarom heb ik ook geen Facebook-account. Dat wil niet zeggen dat ik op de bus niet graag een gezellig praatje maak.

Tekst en foto Charlotte De Cort