Pendelaar van de week: Mouss Sarr

Pendelaar van de week: Mouss Sarr

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan de 26-jarige Mouss Sarr, een freelance danser en producent.

ZICHT

Ik kijk heel graag naar Japanse mangaseries als ‘Death Note' en ‘Attack on Titan' omdat ik er veel levensinspiratie uit haal. Het uiterste van jezelf geven om je doel te bereiken, dat is hét terugkerende thema in het genre. Mijn favoriete Amerikaanse superheld is Daredevil van Marvel Comics. Hij is blind, maar ondanks zijn handicap probeert hij aan anderen te tonen hoe hij de wereld ‘ziet'.

GEHOOR

Je zou misschien denken dat ik als urban danser alleen naar hiphop luister, maar ik hou van alle genres. Mensen die praten in de metro en de deuren die zich sluiten: ook dat klinkt als muziek in mijn oren.

SMAAK

Ik hou ervan om met andere artiesten te discussiëren. Door te luisteren naar de manieren waarop zij hun kunst verbeteren, leer ik hoe ik mezelf als kunstenaar verder kan ontwikkelen. Zo heb ik TIMISS uit de grond gestampt, een vzw die de jonge, Belgische kunstenaar in de kijker wil zetten.

REUK

De geur van pas gemaaid gras kondigt voor mij de zomer aan, een tijd waarin ik niets liever doe dan chillen met mijn vrienden in het park.

TAST

Beweging is energie. Om te kunnen dansen moet je energie pompen in je armen, benen en voeten. Trainen doe ik in mijn jogging van Adidas, omdat ik me dan helemaal op mijn gemak voel.

ZESDE ZINTUIG

Het gebeurt vaak dat ik moet dansen met mensen die ik noch qua persoonlijkheid noch qua bewegingsstijl ken, maar er is altijd een soort van connectie die ons in staat stelt om samen te improviseren. Het is moeilijk om uit te leggen, maar met sommige danspartners is er zo'n klik, dat ik tijdens de dans hun volgende bewegingen kan voorspellen.

Tekst en foto Charlotte De Cort