Pendelaar Sarah Mawaka: "Om mooi gekleed te zijn hoef je niet per se rijk te zijn"

Pendelaar Sarah Mawaka: "Om mooi gekleed te zijn hoef je niet per se rijk te zijn"

 

 

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Sarah Mawaka, een 22-jarige studente Human Resources.

ZICHT

Ik ben een grote fan van televisieseries als ‘Scandal' en ‘House of Cards'. Ik ben gefascineerd door verhalen die zich afspelen in het Witte Huis. Zelf heb ik het nog nooit bezocht, maar naar Washington gaan is één van mijn grote dromen. Als ik geen Human Resources was gaan studeren, zou het waarschijnlijk politieke wetenschappen geworden zijn. Als ontspanning kijk ik ook naar luchtige, romantische reeksen als ‘Grey's Anatomy' en ‘Vampire Diaries'.

GEHOOR

Ik ben altijd op de hoogte van de allernieuwste liedjes. Als mijn vriendinnen graag een playlist willen samenstellen, komen ze bij mij aankloppen. Ik hou vooral van hiphop en r&b. Trey Songz is een van lievelingszangers - hij zingt niet alleen goed, hij is ook heel knap. (lacht) Ik ga ook heel graag uit in Brusselse clubs als Bloody Louis, Mirano en Duke's.

SMAAK

Mijn vriend zal het beamen: ik zing zo vals al een kat. Toch zing ik de hele tijd, omdat je dan de muziek kunt voelen. Soms waan ik me zelfs in een videoclip. (lacht) Momenteel zit ‘Shape of You' van Ed Sheeran op repeat. Ik neem zelfs mijn smartphone mee naar de badkamer om het te kunnen beluisteren tijdens het douchen.

GEUR

Ik vind het fantastisch om thuis te komen en lekker eten te ruiken. Bij mijn ouders eet ik ook altijd gezonder dan op kot. Mijn moeder kookt Belgisch, mijn vader Afrikaans. Een van de bekendste Congolese gerechten die hij bereidt, is Fufu, een soort bananenbrij gemaakt met griesmeel, die je dopt in Pondu, een groentesaus. Ik hou ervan om mijn twee culturen te ervaren in de keuken.

TAST

Ik hou van warm zand onder mijn blote voeten. Dat geeft een puur vakantiegevoel. Op het strand liggen: heerlijk! Zelfs al heb ik een bruine huid, ik word graag nog bruiner. Daarom reis ik graag naar warme bestemmingen. Mijn volgende reis is naar Marokko, maar ik ben in het verleden al naar Congo, Spanje, Tunesië, Turkije, Polen, Ierland en Engeland geweest.

ZESDE ZINTUIG

Wat mij karakteriseert, is dat ik een compulsieve koopdrang heb. Als sinds mijn kindertijd ben ik gepassioneerd door mode. Om mooi gekleed te zijn moet je niet per se rijk zijn, dat is mijn motto. Daarom heb ik een gloednieuwe blog met allerlei combinatietips op poten gezet: Sarah Curls Blog. Het doel van mijn blog is om mensen te inspireren, maar mijn allergrootste droom is om mijn eigen merk te ontwikkelen en een boetiek te openen.

Tekst en foto door Charlotte De Cort