Pendelaar Allina: "Later zou ik graag tatoeëerder worden"

Pendelaar Allina: "Later zou ik graag tatoeëerder worden"

ZICHT

Ik heb heel slechte ogen. Gelukkig kan ik goed dichtbij zien, dus trek ik mijn plan bij het tekenen. Eigenlijk zou ik een bril moeten dragen, maar dat kost te veel. Mensen herkennen is dus een probleem voor mij. Alleen mijn beste vriend Victor onderscheid ik altijd van mijlenver. Geen toeval dat ik een jaar verliefd ben geweest op hem. (lacht)

GEHOOR

Ik doe alles met muziek in de oren. Zelfs slapen! Ik luister naar van alles, zoals filmmuziek, hiphop of traditionele muziek. Mijn keuze stem ik af op het moment zelf omdat de muziek mij dan in een zekere staat brengt. Soms zit ik te tekenen in het salon en luister ik ondertussen naar mijn vader die muzikant is. Momenteel speelt hij vooral mondharmonica en zowel akoestische als elektrische gitaar.

SMAAK

Ik lust alles en ik proef ook alles. Zelfs insecten! Een tijdje geleden heeft mijn mama mij krekels doen proeven tijdens een festival. De beestjes werden ter plekke gefrituurd. Dat was best een grappig zicht. Er waren zelfs gesuikerde krekels met nougat en chocolade. Heerlijk! Ik zou echt graag nog eens krekels eten.

REUK

De reukzin is het belangrijkste zintuig voor mij. Ik voel de behoefte om aan werkelijk alles te ruiken. Ik zou zelfs kunnen gaan snuffelen aan een auto omdat de geur nog onbekend is voor mij. In de klas lachen mijn vrienden omdat ik zit te snuiven aan de gom, verf of kleurpotloden. Ik heb al aan zoveel dingen geroken dat ik als het ware een heel repertoire in mijn neus heb.

TAST

Ik raak graag mensen aan. Mijn omgeving merkt vaak op dat ik heel de tijd knuffels uitdeel. Dat komt misschien omdat ik niet veel affectie heb gekregen toen ik klein was. Een omhelzing met mijn vrienden kan mij echt kracht geven. Ik vind het ook heerlijk om mijn konijn Pinou te aaien. Hij is enorm en super zacht. Ik heb hem gekregen toen ik acht jaar oud was, en hij is nog steeds springlevend.

ZESDE ZINTUIG

Ik ben overgevoelig. Dat wil zeggen dat ik voel wat andere mensen voelen. De dagen waarop iedereen een slechte moraal heeft, voel ik mij echt bevangen en slecht. Dan zou ik kunnen huilen om niets. Aan de buitenkant daarentegen ben ik niet zo gevoelig. Tattoos en piercings schrikken mij niet af. Ik zou zelfs tekeningen willen maken om later tatoeëerder te worden.

Tekst en foto Charlotte De Cort