Peloton misrekent zich opnieuw, Cort Nielsen pakt ritzege

Peloton misrekent zich opnieuw, Cort Nielsen pakt ritzege

Magnus Cort Nielsen (Astana) heeft vandaag de vijfde etappe in de Binckbank Tour (WorldTour) op zak gestoken. Na 204,4 kilometer tussen startplaats Sint-Pieters Leeuw en de aankomst in Lanaken was de Deen in een spurt met drie sneller dan de Nederlander Julius van den Berg (EF Education First) en de Fransman Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale). De Sloveen Matej Mohoric (Bahrain-Merida) behoudt de leiding in het algemeen klassement. Net als twee dagen geleden, toen de Nederlander Taco van der Hoorn (Roompot) de rit won, bleef de vroege vlucht ook vandaag vooruit. Cort Nielsen, Gougeard en Van den Berg kregen in de vlucht van de dag ook nog het gezelschap van onze landgenoot Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen-Baloise), maar hij moest in de slotkilometers afhaken met een lekke band. Het kwartet reed een maximumvoorsprong van een kleine vijf minuten bij elkaar en had opnieuw goed ingedeeld. Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) won na Rickaert de spurt voor de vijfde plaats.

Voor de 25-jarige Cort is het zijn vierde seizoenszege na eerdere etappeoverwinningen in de Tour, Ronde van Oman en Ronde van Yorkshire.

Morgen wacht de renners een etappe door Belgisch en Nederlands Limburg. Na de start in Riemst moet 182,2 km afgelegd worden om te finishen in Sittard-Geleen. De Binckbank Tour eindigt zondag met een rit door de Vlaamse Ardennen.

bron: Belga