Pelosie vraagt entourage van Trump om "interventie"

Pelosie vraagt entourage van Trump om "interventie"

De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, heeft gezegd te willen wensen dat de entourage van president Donald Trump tot een "interventie" overging, voor het welzijn van het land. Ze zei dat nadat het staatshoofd een woedeaanval kreeg tijdens een vergadering met de Democraten, die hij daarna verliet.

"Nogmaals, ik bid voor de president van de Verenigde Staten. Ik zou willen dat zijn familie, of zijn regering, of zijn personeel een interventie zou doen voor het welzijn van het land", zo klonk het opnieuw hard uit de mond van Pelosi. Ze herhaalde ook haar aanval dat Trump niet in staat is te werken rond complexe wetgevende kwesties.

Gisteren vond er een overleg plaats met Trump over de modernisering van de infrastructuur in de VS, kort daarvoor had Pelosi hem van een "doofpotoperatie" beschuldigd. Hij verliet de vergadering na drie minuten, en zei dat het onmogelijk was wetgeving te maken als de Democraten hem valselijk beschuldigen.

Pelosi zei dat de Democraten in het Huis van Afgevaardigen nog niet klaar zijn om een formele afzettingsprocedure tegen Trump te starten. Ze ontkende ook dat er verdeeldheid bestaat binnen haar partij over de kwestie. Ze riep de Republikeinen in het Congres op om met de Democraten aan wetgeving te werken zonder Trump, als die laatste weigert met de Democraten samen te werken.

bron: Belga