Paul Van Grembergen overleden - Tal van politici brengen laatste eerbetoon op Twitter

Paul Van Grembergen overleden - Tal van politici brengen laatste eerbetoon op Twitter

Heel wat Vlaamse politici hebben zaterdag via Twitter gereageerd op het overlijden van gewezen Vlaams minister Paul Van Grembergen. Hieronder volgt een overzicht. "Een grote mijnheer is heengegaan", zegt Groen-europarlementslid Bart Staes, gewezen partijgenoot van Van Grembergen bij de Volksunie. "Hij stond voor rechtvaardigheid! Groot orator! Veel respect! "

De redenaarstalenten van Van Grembergen zijn ook N-VA-voorzitter Bart De Wever niet ontgaan. "Mijn medeleven aan de familie van Paul Van Grembergen, een sociaal geëngageerd Vlaams-nationalist met sterke oratorische talenten", zo luidt zijn reactie.

"Paul Van Grembergen was een fijne, gecultiveerde man. Humaan en gedreven", schrijft dan weer Bart Somers (Open Vld), die nog een Vlaamse regering heeft geleid waar Van Grembergen deel van uitmaakte. Somers zegt aan die samenwerking "alleen maar warme herinneringen" te hebben overgehouden.

De huidige minister-president van Vlaanderen, Geert Bourgeois (N-VA), roemt Van Grembergen dan weer als een "charismatische VU-er, burgemeester, parlementslid, minister".

Bart Caron, Van Grembergens gewezen kabinetschef die momenteel voor Groen in het Vlaams parlement zetel, laat weten "dankbaarheid, respect en grote waardering" te hebben voor de vroegere minister. "Adieu cultuurminnaar, 'mijn' ex-minister Paul Van Grembergen", klinkt het nog.

De Antwerpse Schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V) heeft dan weer lof voor de culturele verdiensten van de vroegere minister. "Warme herinnering aan Paul Van Grembergen, hij trok als Vlaams minister van Cultuur écht aan de kar van de vernieuwing, onder andere voor De Roma."

"Ertvelde treurt", tweet tot slot huidig Vlaams minister en dorpsgenoot Joke Schauvliege (CD&V). Ze noemt Van Grembergen een "politieke strateeg met een groot hart voor cultuur en voor mensen".

bron: Belga