Paul Hunter Classic snooker - Thepchaiya Un-Nooh rekent af met 147-spook

Paul Hunter Classic snooker - Thepchaiya Un-Nooh rekent af met 147-spook

De 31-jarige Thai Thepchaiya Un-Nooh (WS-33) heeft eindelijk zijn 147 maximumbreak beet. Op de Paul Hunter Classic in het Duitse Fürth tikte hij zaterdag in het tweede frame van zijn zestiende finale tegen de Noor Kurt Maflin (WS-46) vijftien keer rood en zwart en alle kleuren weg. Hij zorgde zo voor de eerste 147 van het seizoen, de 119e in de snookergeschiedenis. Vorig seizoen kwam Un-Nooh al twee keer erg dicht bij een maximumbreak. Zowel in december op het UK Championship, als in april in de WK-kwalificaties miste hij onbegrijpelijk op de laatste zwarte bal. Daarmee liet hij in totaal 52.500 pond (61.500 euro) liggen. In Fürth zal hij voor zijn maximum 40.000 pond (47.000 euro) opstrijken, tenzij iemand zijn kunststukje nog evenaart.

Un-Nooh is na James Wattana (WS-90) pas de tweede Thai die zich bij de 147-club schaart. "Ik ben in de zevende hemel", reageerde hij. "Die twee zwarte ballen die ik vorig seizoen miste, spookten nog altijd door mijn hoofd. Gelukkig wist ik niet dat er 40.000 pond op het spel stond, of het was misschien weer fout gelopen. Het was een hele opluchting dat ik een makkelijke laatste zwarte kreeg. Desondanks was de druk nog altijd groot."

Un-Nooh won zijn wedstrijd tegen Maflin met 4-1 en versloeg vervolgens in de kwartfinales David Grace (WS-58) met 4-3. Om een plaats in de finale neemt hij het tegen Tom Ford (WS-40) op. In de andere halve finale staat 's werelds nummer een Mark Selby tegenover de Welshman Dominic Dale (WS-38).

.

bron: Belga