Pascal Smet vormt Brusselse sp.a-lijst om tot "one.brussels"

Pascal Smet vormt Brusselse sp.a-lijst om tot "one.brussels"

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet wordt de lijsttrekker van de sp.a-lijst voor het Brussels Gewest, al zal die lijst de naam one.brussels dragen. Het wordt een meertalige, participatieve lijst waar ook Franstaligen op zullen figureren, dat schrijven Le Soir en De Standaard en wordt bevestigd aan Belga. De tweede plaats wordt voorbehouden voor een vrouw, waarschijnlijk Franstalig. Plaatsen één en drie op de lijst zijn al bekend en worden ingevuld door respectievelijk Pascal Smet en Fouad Ahidar, maar de overige drie plaatsen in de top vijf van de lijst wil Smet ingevuld zien door vrouwen. En die mogen anderstalig zijn, want er zal gecommuniceerd worden in het Nederlands, Frans en Engels.

"We willen ook echt de Brusselse realiteit weerspiegelen en communiceren in drie talen: Nederlands, Frans, maar ook Engels. Ook al kunnen de Europese expats niet stemmen in mei, we moeten ze betrekken bij de toekomst van onze stad en wat ons betreft is het ook meteen de laatste verkiezing dat ze niet kunnen meestemmen. De diversiteit van Brussel zal zich ook tonen in onze lijst. Er zullen dus Franstaligen op staan", legt minister Smet uit.

Zelf wil de lijsttrekker het geen burgerlijst noemen, maar wel een stadsproject van sp.a met geëngageerde Brusselaars. De partijnaam sp.a zal ook nog in het klein onder de lijstnaam one.brussels verschijnen.

bron: Belga