Pas je emoties aan met dit nieuwe gadget

Pas je emoties aan met dit nieuwe gadget

Een Amerikaanse startup combineert neurowetenschappen en consumenten-technologie om een draagbaar gadget uit te vinden dat de emoties van mensen kan reguleren. Het concept heeft al enkele investeerders aangetrokken.

Op de website van het bedrijf Thync staat te lezen hoe het apparaat zal werken. Met behulp van elektroden en algoritmen kan de gebruiker zijn energie optimaliseren, kalmeren en zijn concentratie verhogen. "We ontwierpen Thync om mensen te helpen toegang te krijgen tot de kracht van hun geest," legt Isy Goldwasser, CEO van Thync, uit. "Wij zijn van mening dat wanneer we onze geest beter begrijpen, we ons leven beter begrijpen."

Hoewel het idee van een dergelijk apparaat een beetje vergezocht lijkt, zei de startup in een persbericht dat dergelijke producten die de energie en ontspanning bevorderen, jaarlijks meer dan 400 miljard dollar opbrengen. Thync slaagde er zelf al in om 13 miljoen dollar te verzamelen van diverse investeerders. "Het Thync Team werkt hard om de techniek van de eenentwintigste eeuw te koppelen aan neurowetenschappen," zei Dr Jamie Tyler, medeoprichter van Thync. "Voor het eerst zijn we in staat om de neurale netwerken en de hersenen te optimaliseren voor persoonlijk welzijn."

Wanneer we met onze eigen emoties kunnen spelen, is niet bekend. Volgens Thync moet het apparaat ergens in 2015 op de markt komen.