Parket start onderzoek na tweede vondst van granaat in park in Gent

Parket start onderzoek na tweede vondst van granaat in park in Gent

In Gent is het gerecht een onderzoek gestart nadat voor de tweede dag op rij een granaat werd aangetroffen in een park. Dat melden de lokale politie en de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Bij de twee granaten was het ontstekingsmechanisme al verwijderd. Een wandelaar trof gisteren rond 16 uur een granaat aan in het Banierpark aan de Dendermondsesteenweg. De politie kwam ter plaatse en DOVO werd verwittigd. Er werd een veiligheidsperimeter van 25 meter ingesteld, maar een evacuatie van omwonenden was niet noodzakelijk.

"Uit verder onderzoek blijkt dat het om een replica granaat (airsoft) zou gaan waarbij het ontstekingsmechanisme reeds was verwijderd", zegt het parket.

Deze namiddag rond 14 uur werd opnieuw een granaat aangetroffen in het Koningin Astridpark in Gent. "De politie kwam ter plaatse en stelde een perimeter in. DOVO werd verwittigd en nam de granaat mee. De granaat zou reeds onklaar gemaakt geweest zijn. De springstof was reeds verwijderd en het ontstekingsmechanisme was onklaar gemaakt", zegt parketwoordvoerster An Schoonjans.

bron: Belga