Parket arresteert drie Antwerpse inspecteurs

Parket arresteert drie Antwerpse inspecteurs

 

Het Antwerpse parket heeft drie inspecteurs aangehouden op verdenking van afpersing, diefstal en slagen met werkonbekwaamheid tot gevolg. Uit het onderzoek blijkt dat er "ernstige aanwijzingen van schuld" zijn.

Het onderzoek concentreert zich rond vier interventie-inspecteurs uit de politiezone City, die Antwerpen-Noord en Borgerhout omvat. Drie van hen werden na ondervraging aangehouden, één inspecteur werd onder strikte voorwaarden vrijgelaten. De vier worden ervan verdacht burgers in kwetsbare situaties, onder wie enkele mensen met een precaire verblijfssituatie, te hebben onderworpen aan willekeurige controles en vervolgens te hebben geslagen en hen van hun bezittingen te hebben beroofd.

De feiten zouden aan het licht gekomen zijn nadat de betrokken agenten vorig jaar werden overgeplaatst. Uit het onderzoek, dat al enkele maanden aan de gang is, is volgens het parket gebleken dat er "zeer ernstige aanwijzingen van schuld" zijn ten aanzien van de vier verdachten.

Zwarte bladzijde

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) tilt zwaar aan de aantijgingen en heeft de vier betrokken agenten laten schorsen. "Als deze feiten bewezen worden, dan gaat het zonder meer om een zwarte bladzijde in de geschiedenis van ons korps." Korpschef Serge Muyters neemt de zaak heel ernstig. "Het is een smet op het goede politiewerk waar we de laatste jaren in hebben geïnvesteerd", aldus Muyters.

Foto Belga / N. Maeterlinck