Parken in Brussel blijven morgen dicht door stormweer

Parken in Brussel blijven morgen dicht door stormweer

Vanavond bereikt een storm ons land en die kan rukwinden tot 120 kilometer per uur veroorzaken. Het KMI heeft code oranje voor heel Vlaanderena afgeroepen. De FOD Binnenlandse Zaken maakt vanaf 20 uur het noodnummer 1722 beschikbaar. Daarmee kunnen snel de brandweer contacteren in geval van schade of wateroverlast.

Weer open als alles veilig is

Leefmilieu Brussel, de overheidsdienst voor milieu van het Brusselse gewest, geeft de raad weg te blijven uit de parken en bossen van het gewest tussen dinsdag 18 uur en donderdag 4 januari. De toegang tot deze ruimtes zal verboden zijn en er zal een waarschuwing aan de toegang hangen als de ruimte niet gesloten kan worden. Park- en boswachters zullen ter plaatse zijn om het publiek in te lichten.

De heropening is donderdagmorgen gepland, na een inspectie van de schade, opruiming en beveiliging van de groene ruimtes. Leefmilieu Brussel waarschuwt ook dat men best uit de buurt van bomen blijft.

Kerkhoven gaan dicht

De stad Brussel besliste van haar kant de parken en kerkhoven van de stad tot nader order te sluiten vanwege de hevige rukwinden. Uit voorzorg "is het aangeraden veiligheidshalve niet in de parken en groene ruimten te wandelen" of er met de auto door te rijden, zegt schepen Khalid Zian in een mededeling.

Ter Kamerenbos zal gesloten zijn vanaf 22 uur en wordt weer opengesteld zodra de weersomstandigheden het toelaten, deelde de politie van de zone Brussel-hoofdstad-Elsene mee.

Meest gelezen
 1. hector-martinez-G96J64iNrHo-unsplash

  Deze negen bars in Gent kleuren jouw zomer

 2. Belgaimage-36621836

  Dit is officieel de lelijkste hond ter wereld

 3. Belgaimage-36635153

  Olivia Rodrigo zingt ‘f*ck you’ met Lily Allen voor Hooggerechtshof: «Zo veel vrouwen zullen hierdoor sterven» (video)

 4. pexels-andrea-piacquadio-3785612

  2 op de 3 werknemers krijgt stress van naderende vakantie omdat ze werk niet rond krijgen

 5. Belgaimage-36659103

  Duizendtal mensen nemen deel aan witte mars tegen vaccinatieplicht in de zorg