Parijs zet zit schrap voor verdere stijging waterpeil Seine

Parijs zet zit schrap voor verdere stijging waterpeil Seine

Parijs bereidt zich voor op een verdere stijging van het waterpeil van de Seine. Verwacht wordt dat de rivier vanmiddag zes meter hoog zal staan. Volgens de nieuwssite van Le Parisien hebben uit voorzorg zeker 150 Parijse scholen de deuren dichtgehouden. De hoge waterstand van de Seine zorgt momenteel al op verschillende plaatsen in de Franse hoofdstad voor problemen. Verschillende auto's die aan de rivieroever geparkeerd stonden, staan nu in het water. Het square du Vert-Galant op het île de la Cité staat volledig blank. En in het metrostation Saint-Michel kunnen reizigers vanwege het het insijpelende water niet meer de lijn nemen richting het noorden, aan de andere kan van de Seine.

Maar de Parijzenaars lijken voorlopig wel de kalmte te bewaren. "We zijn nog ver verwijderd van het record van 1910", toen de Seine maar liefst negen meter hoog stond, zo valt regelmatig te horen.

Gisteren waren in Parijs al verschillende maatregelen genomen met het oog op de verwachte overstromingen. De RER C, een van de vijf treinlijnen van het gewestelijke expresnet rond Parijs, werd gesloten. Ook het Louvre en het Musée d'Orsay blijven dicht, om het personeel de mogelijkheid te geven om bedreigde werken naar hoger gelegen verdiepingen te brengen.

bron: Belga