Parijs-Nice - Porte heeft revanche beet

door
Belga
Leestijd 1 min.

Richie Porte heeft zijn revanche beet in Parijs-Nice nadat hij zijn klassementsambities moest opbergen na de tweede waaierrit. De Australiër toonde zich zaterdag in de koninginnenrit de sterkste bergop. "Dit was een etappe die ik echt met stip had aangeduid", zei hij na afloop. "Na de nachtmerrie van het begin van de week wilde ik me echt tonen, bewijzen dat ik wel in goede doen ben en dat het tijdverlies in de waaierrit een accident de parcours was."

"Het was een lange klim, en ik voelde het ook wel in de benen, net zoals mijn tegenstanders. Maar op het eind besloot ik toch uit te halen. In die laatste kilometers heb ik alles gegeven wat nog in me zat, met de zege als resultaat. Ik wist wat me te wachten stond, want ik ken deze klim. Ik wil vooral mijn ploeg bedanken die me enorm gesteund heeft de voorbije week en het vertrouwen in me behield."

Het klassement is verloren voor de winnaar van de editie van 2013 en 2015. "Een spijtige zaak", herhaalde hij. "Ik houd echt van deze koers en wilde me daarom tonen. Voor het eindklassement wordt het morgen/zondag nog spannend. Er kan nog van alles gebeuren, want de tijdverschillen zijn niet zo groot."

bron: Belga