Parijs-Nice - Philippe Gilbert tankt vertrouwen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Philippe Gilbert eindigde zaterdag op een vierde plaats na een waaieretappe waarin zijn team Quick-Step Floors de scepter zwaaide. Ploegmaat Julian Alaphilippe leek op weg naar de winst, maar het was uiteindelijk Arnaud Démare die zegevierde. "Een mooie etappe", vatte Gilbert samen. "Het gevoel is goed." "Het was zo'n etappe die mensen zich zullen heugen", verklaarde de Belgische kampioen. "Het was lang geleden dat we dat nog eens zagen in Parijs-Nice. 'Un course d'hommes' en we reden dan ook nog eens met zes van de acht renners van de ploeg vooraan. Dat motiveert en geeft vertrouwen. We hebben ons in die vlucht echt goed georganiseerd en we moesten echt knokken om vooruit te blijven. Het was een stevige training en ik voelde me heel sterk vandaag."

Gilbert was één van de renners die het meest op kop sleurde. "Tja, we wilden een zo groot mogelijke voorsprong nemen voor Alaphilippe en Daniel Martin, die mikken op een klassement. We moesten gebruik maken van de situatie."

Op het einde lag er nog een kleine helling, ideaal voor Gilbert om weg te springen. "Klopt, maar Alaphilippe ging aan op het juiste moment en omdat hij een ploegmaat is durfde ik niet volgen, al had ik wel de benen om dat te doen. Ik voelde me goed. Dat is wat ik onthoud van deze rit. Ik wist al van de Omloop Het Nieuwsblad dat ik de goede conditie te pakken heb, alleen loont het nog niet met een zege."

.

bron: Belga