Parijs-Nice komt te vroeg voor Richie Porte, die wel in Catalonië start

door
Belga
Leestijd 1 min.

Richie Porte zal Parijs-Nice dit jaar geen derde keer winnen. De Australiër heeft de 'Koers naar de Zon', die zondag begint, uit zijn programma geschrapt. In de plaats zal hij de Ronde van Catalonië rijden, zo laat Trek-Segafredo vandaag weten. De 34-jarige Porte nam begin vorige maand deel aan de Herald Sun Tour. Daarna werd hij geveld door een bronchitis en liep zijn trainingsschema vertraging op. "Wij hebben dat gemerkt in de UAE Tour. Gezien de omstandigheden komt Parijs-Nice te vroeg", legt teamarts Scott Major uit.

"Parijs-Nice was een belangrijk voorjaarsdoel voor de ploeg maar ook voor mij. Ik won de koers in 2013 en 2015 en wilde er graag terugkeren om te proberen een derde keer te winnen", zegt Porte, die in januari een rit won in de Tour Down Under en tweede werd in de eindstand na Daryl Impey. "Ik vind het jammer dat het niet zal lukken en wil de ploeg bedanken voor het begrip. Ik heb er vertrouwen in dat ik, mits een goed trainingsblok vanaf nu tot eind maart, klaar zal zijn om op topniveau te presteren in de Ronde van Catalonië."

Trek-Segafredo neemt met Edward Theuns een Belg mee naar Parijs-Nice (10-17 maart). De rest van de selectie bestaat uit de Fransman Julien Bernard, de Italiaan Giulio Ciccone, de Nederlander Koen de Kort, de Duitser John Degenkolb, de Luxemburger Alex Kirsch en de Colombiaan Jarlinson Pantano.

bron: Belga