Parijs-Nice - David De la Cruz wil in Vuelta bevestigen

door
Belga
Leestijd 2 min.

David de la Cruz won nog maar twee keer in zijn profloopbaan, maar deed dat wel twee keer in de WorldTour. Na de negende etappe in de Vuelta van vorig jaar, bracht de 27-jarige Spanjaard zondag de achtste etappe in Parijs-Nice op zijn palmares. Tegelijk snoepte hij Alberto Contador kostbare bonificatieseconden af en bezorgde hij de Colombiaan Sergio Henao zo de eindzege. In de Ronde van Spanje werd De La Cruz vorig jaar ook zevende in het eindklassement. "De Vuelta is nog ver, maar het is inderdaad mijn grote doel dit jaar", verklaarde de renner van Quick-Step Floors. "Dit jaar wil ik mijn resultaat van toen bevestigen. Top vijf zou heel mooi zijn, dit jaar of later."

"Het tactisch plan in Nice was duidelijk. Ik moest proberen mee te gaan in een ontsnapping. We wisten dat Alberto iets zou proberen, zaak was om iemand mee te hebben in de kopgroep."

Toen Contador de sprong naar voren maakte, wist De La Cruz bij zijn landgenoot te blijven. In het slot leek "El Pistolero" op weg naar de ritzege, maar de la Cruz keerde nog terug in de laatste kilometer en won in de sprint. "Het was enorm lastig om bergop zijn wiel te houden. Ik moest echt naar adem happen, zo hard ging hij. Neen, we hebben onderweg niet gepraat over het verdelen van de buit, ik de ritzege, hij het klassement. Alberto is geen ploegmaat, ik had met Martin een ploegmaat die ook mikte op het podium. Toen het duidelijk werd dat we wellicht voorop zouden blijven, kreeg ik groen licht om alles te geven voor de dagzege, want het klassement van Dan kwam niet echt in gevaar. Dat heb ik gedaan en uiteindelijk pak ik de zege. Hier ben ik heel blij mee, we beleven een geweldige week met het team, twee ritzeges, het geel en de derde plaats van Daniel Martin. We kiezen altijd voluit voor de aanval, de overwinning en dan is het fijn dat je ook eens zelf mag juichen."

.

bron: Belga