Parijs-Nice - Arnaud Démare maakt doelstelling meteen waar

Parijs-Nice - Arnaud Démare maakt doelstelling meteen waar

Arnaud Démare (FDJ) heeft zijn favorietenrol voor Milaan-Sanremo kracht bijgezet met een zege in de openingsrit van Parijs-Nice. De Fransman was mee vooraan in de waaierrit en werkte het af door Julian Alaphilippe in een sprint met twee te verslaan. Voor Démare is het al zijn derde overwinning van het seizoen na eerder twee ritzeges in de Ster van Bessèges begin februari. "Ik kwam naar hier met één doel", reageerde de 25-jarige Fransman. "Een ritzege pakken. Die heb ik nu beet. De druk is van de ketel. Ik kan deze Parijs-Nice voortzetten met een goed gevoel en me verder klaarstomen op mijn volgende doelen: Milaan-Sanremo, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix."

Démare zegevierde na een waaierrit die heel wat slachtoffers maakte onderweg. "Het was heel chaotisch en stresserend koersen. We reden voorop, bepaalden het tempo met de ploeg en toen kwam opeens Lotto Soudal met enkele jongens naar voren en ging het tempo de hoogte in. Tony Gallopin is van deze streek, hij wist waar hij mee bezig was en toen stak ook Quick-Step Floors nog een handje toe. Het was zwaar, knokken, maar uiteindelijk is het wel plezant om mee vooraan te zitten, deel uit te maken van die eerste waaier, zeker ook omdat ik nog zoveel ploegmaten bij me had. Op het eind sprong Alaphilippe weg en toen was het zaak om aan te klampen, want ik wist dat ik hem kon verslaan in de sprint."

Of hij sterker is dan vorig jaar, toen hij Milaan-Sanremo won? "Moeilijk te zeggen, misschien wel. Ik voel me wel sterk, ik recupereer sneller dan vroeger en door die twee vroege zeges tank je ook vertrouwen. De ploeg draait ook heel goed en dat helpt ook wel. Er zijn heel wat factoren waardoor ik me goed voel en goed koers. Ik hoop op dit elan voort te gaan."

.

bron: Belga