Parfums met pit

Een lichaamsgeur is een beetje zoals de eerste slok van een glas bier: het blijft nog lang nazinderen. Het uitkiezen van een nieuw parfum is dan ook geen sinecure. Wij loodsen je doorheen de jungle aan heerlijke herfstflesjes.
door
Mare
Leestijd 3 min.

[gallery size="large" link="none" type="slideshow" ids="675026,675029,675025,675023,675038,675027,675032,675037,675031,675024,675034"]

 

1. Klassiekers met een extraatje

Je hebt een broertje dood aan verandering, maar je voelt je nog te jong om de rest van je leven tegen dezelfde flesjes aan te kijken? Goed nieuws: een aantal vertrouwde geuren heeft deze herfst een make-over gekregen. Zo heeft Marc Jacobs de klassieke Daisy in een nieuw jasje gestoken dat perfect past bij de feestdagen. De inhoud is hetzelfde, maar het flesje kleurt voor deze gelegenheid rood, goud of paars. Ook Kenzo komt met een leuk extraatje: een originele clutch waarin je het flacon handig kan opbergen en vervoeren. Chloé ziet het tot slot groot deze herfst en winter. Om te vermijden dat je favoriete flesje in no time leeg is, lanceert het parfummerk een big size editie met een inhoud van 125 milliliter van de goddelijke geur La vie en rose.

Marc Jacobs,Daisy € 96 (100 ml)

Kenzo,Flower by Kenzo vanaf € 85

Chloé, La vie en rose big size€ 140 (125 ml)

2. Subtiele verleiders

Het leven is één groot verleidingsspel en dat hebben vrouwen met een voorkeur voor deze sensuele, explosieve geuren goed begrepen. Dames die houden van mysterie met een donker kantje zijn perfect af met L'Ange Noir van Givenchy. Als je de voorkeur geeft aan iets subtielere elegantie, kies dan voor Voyage en Inde van Rituals, een luxueuze geur die onder andere jasmijn- en amberaccenten bevat. Onder het motto ‘Nomen est omen' doopte Bottega Veneta zijn nieuwste parfum Eau Sensuelle, wat in de praktijk synoniem staat voor een klassieke geur met een jeugdig, fris en sensueel kantje. Verleiden was nog nooit zo makkelijk!

Rituals,Voyage en Inde, € 39

Bottega Veneta, Eau Sensuelle, € 64,44 (30 ml)

Givenchy, L'Ange Noir, € 75,50

3. Gezellige luxegeuren

Staat de herfst voor jou gelijk aan warmte en gezelligheid en breng je dat gevoel ook graag over via je parfum? Dan heb je verschillende opties. Marc Jacobs verwent ons met Divine Decadence, een bloemachtige geur met noten van champagne, oranjebloesem en bergamot. Een leuke plus is ook de originele verpakking, die het flesje een hoog divagehalte geeft. Een andere optie is Mon Paris van Saint Laurent, dat een ode brengt aan de romantiek van de lichtstad. Ideaal om je gezellig avondje op de bank een exotische toets te geven.

Marc Jacobs,Divine Decadence, vanaf € 60

Saint Laurent Paris, Mon Paris, € 54,80

4. Fris en fruitige accenten

Bloemige parfums zijn perfect om dat zomergevoel ook in de herfst nog even vast te houden. Het luxemerk Louis Vuitton heeft onlangs uitgepakt met een serie van zeven parfums. De geur Roses des vents doet denken aan een frisse najaarsbries en leent zich perfect hiervoor. Chanel heeft de formule van zijn klassieke geur N°?5 voor de vijfde keer in de geschiedenis gewijzigd. Het resultaat is een bloemig en fris geurtje waarmee je ogenblikkelijk de donkere herfstkoude verdrijft. Voor mensen die graag buiten in de tuin vertoeven is er tot slot My Burberry Black, dat ruikt naar jasmijn, perzik en gesuikerde rozen.

Louis Vuitton,Roses des Vent, € 200 (100 ml)

Chanel, N° 5, € 95

Burberry, My burberry Black, € 61