Parcours bevalt Van Avermaet

door
Belga
Leestijd 2 min.

Greg Van Avermaet kende het lokale rondje al van de Ronde van Yorkshire, die hij in mei afwerkte. Maar het kon zeker geen kwaad om het ook nog eens te verkennen met de nationale ploeg. "Het bevestigde wat ik al wist", zei hij. "Het wordt zaak om goed vooraan te zitten, want het is technisch, heel snel en met het weer dat ze voorspellen, wordt het gevaarlijk." "Ik kende het rondje al, was toen tevreden met de omloop en ben dat nog steeds. Het is technisch, nooit vlak, voortdurend draaien en keren, met slechts één recht stuk en met een finish die me wel ligt. Je moet vooraan koersen, want achteraan ben je verloren. Het wordt zo'n koers waar je nooit op je gemak zal zitten, want het kan overal gebeuren. En met het weer dat ze nu voorspellen, moet je echt opletten, uit de gevarenzone blijven en hopelijk valpartijen vermijden."

Samen met de grote lus wordt het volgens Van Avermaet een lastige race. "Het is een zwaar parcours. Die kilometers zullen doorwegen en ook het weer zal z'n rol spelen. Het is voor ons als team belangrijk dat we niet achteraan in het peloton hangen, actief koersen en zeker altijd iemand mee hebben in de ontsnapping, zodat we niet achter de feiten aan rijden. Op bepaalde momenten moeten we de wedstrijd in handen nemen. We zijn gebaat bij een zware koers."

Van der Poel wordt genoemd als de grote favoriet, samen met ook Julian Alaphilippe. Wat denkt Van Avermaet? "Ik kijk naar mezelf, niet naar mijn tegenstanders. Op dit parcours zijn er meerdere jongens die kunnen winnen. Je wordt hier wereldkampioen door alert te koersen, vooraan te zitten en je moet natuurlijk goede benen en een portie geluk hebben. Hier wint de sterkste, niet de snelste."

bron: Belga