Paratroeper neemt vis mee tijdens laatste sprong

Paratroeper neemt vis mee tijdens laatste sprong

Drie jaar lang had de Amerikaan Matthew Tattersall legerdienst gedaan bij de 82e luchtlandingsdivisie van de stad Fayetteville. Na deze hectische tijd - waarin hij onder meer naar Afghanistan werd uitgezonden - wilde hij zijn laatste sprong memorabel maken. Hij kocht een vis in een supermarkt en nam hem mee de lucht in. De vis werd 'Willy MakeIt' genoemd.

Tijdens zijn sprong maakte hij een selfie van zichzelf met Willy, die in een flesje met water zwom. Deze foto postte hij op Facebook en voor Matthew het wist, kreeg ze meer dan 15.000 likes en werd ze meer dan 3.000 keer gedeeld.

Maar iedereen weet dat boodschappen posten op sociale media vaak niet zonder gevolgen blijft. Wat niet mocht gebeurde, gebeurde toch. Zijn commandanten kwamen erachter dat hij deze stunt had uitgehaald. Wangedrag blijft nergens ongestraft. De paratroeper moest een paper schrijven over het belang van luchtlandingsveiligheid en professionalisme.

Ook dat nam hij niet echt serieus. "Wat ik wel had moeten doen", vertelt Matthew. Want uiteindelijk kreeg hij een andere straf. Hij moet 12 extra dagen dienst doen. Zijn vertrek staat nu gepland op 20 mei.

"De straf kon veel erger geweest zijn, dus ik ben niet van streek", reageert hij. Toch is zijn gevoel wat dubbel. Hij geeft toe wat irritatie te voelen bij het feit dat Willy de vis - die na de sprong 'Willy Did MakeIt' heette - niet gestraft werd.  "Hij vindt dit het grappigste wat ooit gebeurde, maar dat is niet zo."