Paraplu blijft volgende week een must

Paraplu blijft volgende week een must

De regen die vandaag ons land bereikt, zal zich ook volgende week van tijd tot tijd doen gelden, een paraplu blijft dus een handig ding. Deze namiddag trekt de regenzone van west naar oost over het land, op de Ardense hoogten kan soms wat smeltende sneeuw of sneeuw vallen. Nadien wordt het wisselvallig met buien, eventueel met onweer. De maxima schommelen tussen 4 en 9 graden en de wind waait matig tot vrij krachtig, met windstoten tot 70 km/u. Vannacht blijft het wisselvallig. Morgen is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met soms buien, in Hoog-België 's ochtends nog met winters karakter. Later op de dag wordt het in het zuiden zwaarbewolkt met kans op regen langs de Franse grens. Maxima tussen 5 en 10 graden. De wind waait matig, aan de kust eerst nog vrij krachtig.

Dinsdag zijn er eerst veel wolken en vallen er enkele buien, die 's ochtends in Hoog-België een winters karakter hebben. Daarna wordt het droger vanaf het westen, met meer opklaringen. De maxima liggen tussen 3 en 7 graden in de Ardennen en tussen 7 en 9 graden elders.

Woensdag is het grijs met regen en buien vanaf het westen, en maxima tussen 6 en 10 graden. Donderdag nog steeds veel bewolking en soms wat neerslag. Het wordt wat zachter met maxima van 9 tot 12 graden. Vrijdag zou het droog blijven, op wat gedruppel in het noorden van het land na, met vanuit het zuidwesten geleidelijk ook opklaringen. Maxima in het centrum rond 13 of 14 graden.

Volgend weekend wordt het opnieuw wisselvalliger met neerslagzones en mogelijk ook meer wind. Het wordt frisser, met zaterdag maxima rond 11 graden en zondag rond 9 graden.

bron: Belga