Paramount wil met Transformers dezelfde richting uit als Disney met Star Wars

Paramount wil met Transformers dezelfde richting uit als Disney met Star Wars

Sinds 2007 zijn de Transformers nooit langer dan drie jaar van het grote scherm weggeweest. En na het enorme succes van Transformers: Age of Extinction dat ongeveer een miljard dollar opleverde en enkele records brak in China, kunnen fans van de franchise verwachten dat Paramount zich aan dat schema zal houden.

Tijdens een conference call bevestigde CEO Brian Goldner dat de volgende Transformers-film in 2017 in de bioscopen zal verschijnen. "We hebben in feite een strategisch plan klaar rond Transformers. We denken dat er een aantal verhalen verteld kunnen worden over het merk dat al 30 jaar bestaat. We verwachten een opvolger klaar te hebben in 2017."

Om die verhalen te helpen creëren, haalde Paramount Akiva Goldsman binnen. De Oscar-winnende scenarist (A Beautiful Mind) werkt aan een breder plan voor Paramount's blockbusters vergelijkbaar met wat Disney doet met Star Wars. Er zullen dus een aantal spin-offs van de franchise verschijnen.

Paramount zei eerder dat de volgende Transformers gepland stond voor 2016, maar regisseur Michael Bay is momenteel bezig met een ander project. Mark Wahlberg, die in de vierde film tot de franchise toetrad, heeft meteen getekend voor extra sequels en kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan. "Ik kan niet spreken voor Michael, maar iets in mij zegt me dat we spoedig weer met elkaar op de filmset zullen staan," zei Wahlberg aan MTV.