Paralympische Spelen - Minecci en Van Looveren niet geplaatst voor freestyle, België 5e in landenklassement

door
Belga
Leestijd 2 min.

Barbara Minecci (graad II) en Eveline Van Looveren (graad Ia) zijn donderdag op respectievelijk de 12e en de 17e plaats geëindigd in de individuele test van de paradressuur op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Hun resultaten volstonden niet voor deelname aan de freestyle. In het landenklassement eindigt België op de vijfde plaats. Met een score van 422.834 kwamen de Belgen ruim zeven punten tekort voor het brons, dat naar Nederland (430.353) ging. Groot-Brittannië (453.306) pakte overtuigend het goud, Duitsland (433.321) het zilver. Naast Minecci en Van Looveren namen voor België ook Michèle George en Ciska Vermeulen (beiden graad IV) deel aan de team test en de individuele test. Die waren bepalend voor het teamkampioenschap. De gecombineerde scores van de drie beste amazones van elk team zorgen voor het ploegresultaat.

Minecci kreeg met Barilla een score van 66.714% in de individuele test. "Vandaag ging het echt goed", zei Minecci na afloop. "Ik had een supergevoel. Het was iets minder warm en mijn paard was frisser dan in de eerste proef. Ik heb geen fouten gereden. Ik heb wel minder punten gekregen, maar ik vond zelf dat het beter ging dan in de eerste proef. Nadien kreeg ik ook heel wat positieve commentaar. Ik ben echt wel blij over mijn Paralympische Spelen en ik ben heel fier op mijn paard."

De jury vond de oefening van Van Looveren (Exelent) een score van 67.565% waard. Coach Ingrid Daeleman was bijzonder tevreden. "Eveline heeft echt een superproef gereden: perfect vierkant gestaan bij het groeten en afgroeten, correcte voltes, mooie aanleuning", stelde ze. "Kortom, technisch was er niks op aan te merken. Ik denk dat het haar beste proef is die ik al gezien heb."

bron: Belga