Paradise City organiseert dan toch een editie, maar wel op een 'coronaveilig' bootje

Paradise City organiseert dan toch een editie, maar wel op een 'coronaveilig' bootje

Door de coronapandemie zal het dit jaar een ongewoon rustige festivalzomer zijn. Massa-evenementen zijn namelijk tot 31 augustus, maar organisatoren proberen wel om op een creatieve manier toch iets in elkaar te steken. Zo ook het team achter Paradise City. Een volwaardige editie van het festival zal voor volgend jaar zijn, maar op 1 en 2 juli organiseren ze wel een coronaproof alternatief.

Paradise City On Boats heet het concept en de naam verklapt al veel van de opzet. Per dag zullen 200 mensen op vlotten het water rond het Kasteel Ribaucourt in Perk opgestuurd worden. Daar zullen ze kunnen genieten van muziek van onder andere Âme, DTM Funk en BeraadGeslagen. Tickets kan je niet kopen, enkel winnen.

25 gelukkigen

Wie de concerten van 1 en 2 juli wil meemaken moet zich inschrijven op www.paradisecity.be/boatsregistration. Uit de inschrijvingen zullen de organisatoren voor elke festivaldag 25 personen uitloten die elk nog zeven vrienden uit hun eigen sociale bubbel mogen meebrengen. Voor elke groep van acht personen is een vlot voorzien waarmee men vanop het water de optredens zal kunnen gadeslaan. Elk vlot is 11 vierkante meter groot en beschikt over twee ruime houten zitbanken en een opbergbox/tafel.

Op 1 juli zullen Âme, DTM Funk en Leafar Legov aantreden. Op 2 juli is dat het geval met BeraadGeslagen, Charlotte Adigéry en Lola Haro. De optredens zullen live gestreamd worden op een platform dat opgezet werd door Accenture interactive. De kijkers thuis zullen samen met vrienden kunnen plaatsnemen in virtuele bootjes en het festival ei zo na op dezelfde manier beleven als de aanwezigen.

Paradise City is een festival dat omwille van zijn ecologische aanpak al enkele keren in de prijzen viel. Ook het gebeuren op 1 en 2 juli zal voor 100% op groene energie draaien. Voor de eind juni geplande zesde editie waren onder meer Charlotte Adigéry, Howling en Kruder & Dorfmeister aangekondigd. De reeds aangekochte tickets blijven automatisch geldig voor de editie van 2021.