Papegaai lost moord op

Papegaai lost moord op

De politie in Agra, India, braken hun hoofd over de moord op Neelam Sharma en haar hond. De vrouw werd begin deze maand vermoord teruggevonden. Van de dader was er geen spoor en de politie kon geen doorbraak vinden tot de papegaai van de vrouw de moord eigenhandig oploste.

Neelam was een dierenliefhebber. Ze had een hond en een papegaai. De man van de overleden vrouw merkte een verandering in het gedrag van de papegaai toen Anshu, de neef van Neelam, op bezoek kwam. Het dier wilde niet meer eten en reageerde vol angst bij het zien van de neef. De man zorgde ervoor dat het dier zich terug op zijn gemak voelde en begon de namen van mogelijke verdachten op te noemen.

Bij de naam van Anshu begon de papegaai Usen mara, usen mara (Hij deed het, hij deed het) te krijsen. De politie arresteerde Anshu. Tijdens de verhoring brak de jongeman en bekende hij de moord op zijn tante.

Het is niet de eerste keer dat een papegaai voor een doorbraak zorgt in een moord. In 1993 loste de grijze papegaai Max een moord op. De vogel had de moord op Jane Gill gezien. Toen de papegaai verlost was van zijn ziekte, begon hij "Richard no no no no" te schreeuwen, waardoor er een getuige was. De getuigenis werd echter niet aanvaard.