Pantone eert Prince met zijn eigen tint paars

Pantone eert Prince met zijn eigen tint paars

Prince is postuum eigenaar geworden van zijn eigen tint paars. De kleur, Love Symbol #2, is gebaseerd op de kleur van zijn paarse piano, die hij op maat liet maken voor zijn 'Piano and Microphone'-tour. De artiest heeft het instrument nooit echt kunnen bespelen, want enkele dagen na de onthulling ervan, stierf hij aan een overdosis geneesmiddelen.

Paars betekent het einde van de wereld

De keuze voor paars is uiteraard niet toevallig. Prince heeft sinds de release van het album 'Purple Rain' in 1984 altijd al een speciale band met de kleur gehad. In interviews linkte hij het zelfs aan het einde van de wereld. "Wanneer het bloed aan het einde van de wereld mengt met het blauw van de lucht, zal het paars regenen", aldus de man van onder andere 'Kiss' en 'Little Red Corvette'. "Het zal het teken zijn om onze geliefden rond ons te hebben en ons door God te laten leiden."

Er bestaat ook een minder zweverige link tussen de artiest en de kleur. Prince is afkomstig van Minnesota en de spelers van het plaatselijke american footballteam, de Minnesota Vikings, spelen altijd in, je raadt het nooit, paarse truitjes.

Uniek instrument

"De kleur paars staat synoniem met wie Prince was en wie hij altijd zal zijn", zegt Troy Carter, adviseur van het erfgoed van Prince, aan The Star. "Het is een ongelooflijke manier om zijn nalatenschap verder te doen leven."

De piano waarop de kleur van Pantone gebaseerd is, is het resultaat van een drie maanden durende samenwerking tussen Prince en Yamaha. De tint paars is dezelfde als die van een zetel in zijn huis. Het is ook de enige keer ooit dat de Japanse producent toeliet dat er een logo boven dat van hen geplaatst werd op een piano.

@prince

Ur brand new Purple Piano (& guitar) are lovely!!! ???? pic.twitter.com/4AC11RNax2

— Prince (@prince) 17 april 2016