Panthers laten in Duitsland dure punten liggen in strijd om Final Four

Panthers laten in Duitsland dure punten liggen in strijd om Final Four

De Belgische hockeyvrouwen hebben vandaag hun dertiende wedstrijd in de Hockey Pro League nipt verloren. Op bezoek bij Duitsland (FIH 5) gingen de Red Panthers (FIH 13) in Krefeld met 2-1 de boot in. Een plek in de Final Four wordt voor de Belgen bijzonder lastig. Ambre Ballenghien (4.) bracht de Belgen vroeg voor op strafcorner. De Panthers hielden lang stand, maar zagen Lorenz (51.) toch de 1-1 netten. Duitsland putte hieruit vertrouwen, en Maertens (56.) draaide nadien de rollen helemaal om.

Voor de ploeg van bondscoach Niels Thijssen was het de zesde nederlaag in de Hockey Pro League. In het klassement blijven de Panthers wel vijfde (18 ptn). De top vier plaatst zich voor de Final Four eind juni in Amstelveen. Duitsland (26 ptn), op de vierde stek, heeft een aanzienlijke voorsprong op de Belgen. Over de Duitsers springen lijkt, met nog drie partijen te gaan, alleen op papier nog mogelijk.

Er volgen voor België nog duels thuis tegen Nieuw-Zeeland (FIH 6, 16 juni), Australië (FIH 3, 19 juni) en Argentinië (FIH 4, 23 juni).

bron: Belga