PanamaPapers - Deur fiscale regularisatie definitief dicht voor wie opdook in Panama Papers

door
Belga
Leestijd 1 min.

Belgen die hun geld in Panama verstopten voor de fiscus en die opdoken in de Panama Papers, krijgen geen kans om gebruik te maken van fiscale regularisatie. Ze zullen dus de normale straffen krijgen, zoals die voorzien zijn in het fiscaal recht en in het strafrecht. Dat zegt federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in De Tijd en De Morgen. In de Panama Papers was sprake van 730 Belgen. Onderzoek door de Bijzondere Belastinginspectie leerde dat het soms om buitenlanders ging met adres in ons land, om oude dossiers die al onderzocht waren door de fiscus of waarvoor de belastingplichtingen in vorige regeerperiodes al een beroep hadden gedaan op fiscale regularisatie. In sommige dossiers was er ook te weinig informatie om de belastingplichtigen te identificeren.

De Bijzondere Belastinginspectie houdt daarom 239 dossiers over waarvoor onderzoek mogelijk is en waarvoor ze dat ook heeft opgestart. De Brusselse BBI behandelt 92 onderzoeken, de Antwerpse 75 en de Gentse 32.

De Kamer stemt dinsdag over het wetsontwerp over die regularisatie, waarmee de regering 250 miljoen euro aan extra inkomsten binnen te halen.

bron: Belga